Musaca de vinete
Instructiuni de preparare Musaca de vinete
Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba lunguiete. Se spala, se sterg cu un servet de hartie, se taie rondele de 6-7 mm, se pun in tava cuptorului, se ung cu putin ulei si se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 20 minute.
Intre timp, tai rosiile rondele. Tai si ceapa marunt si o pui la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand devine sticloasa, se adauga carnea tocata.
Se lasa cateva minute, amestecand din cand in cand iar apoi se adauga bulionul, verdeata tocata si condimentele. Lasi pana cand carnea arata facuta si zeama a scazut, apoi dai la o parte de pe foc.
Scoti vinetele din cuptor si asezi intr-un vas uns cu putin ulei un strat de vinete, peste vinete jumatate din cantitatea de carne tocata, un strat de rosii rondele, restul de carne tocata, un strat de vinete si inca unul de rosii.
Apoi dai totul la cuptor, la 190 de grade, pentru o 1h-1h30, pana incepe sa se zbarceasca stratul de rosii de la suprafata.
Ingrediente Musaca de vinete
500 g carne tocata din piept de pui
500 g de vinete
1 ceapa mare
2 linguri bulion
400 gr de rosii
50 ml ulei de masline
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
piper, boia dulce, oregano, busuioc, sare