Musaca in stil grecesc ca la Cleme

Reteta culinara Musaca in stil grecesc ca la Cleme din categoria Porc. Cum sa faci Musaca in stil grecesc ca la Cleme

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca in stil grecesc ca la Cleme

 

Am gustat eu din musacaua greceasca cand am fost in vizita la Athena a lu`Grecia si mi-a placut. Asa ca acum am zis sa ma apuc si eu sa vad cum sta treaba cu musacaua asta dar adaptata la ce aveam la indemana, daca aveam vinete puneam si din alea, dar a ramas la nivel de cartof si altele.

 

INGREDIENTE
cca 1kg de cartofi albi ( din aia am avut) 750 g carne de porc tocata 290 g ceapa verde tocata 400 g amestec de rosii cu ardei conservate de asta toamna sare piper Sos bechamel 70 g unt cu 80% grasime 70 g faina 700 ml lapte 30 g parmezan ras 35 g cascaval 2 oua sare piper Pentru pus deasupra cand este gata musacaua cca 200 g telemea de vaca si cascaval

Mai intai am pus cartofii la fiert, i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert i-am lasat sa se raceasca.

Dupa aceea am pregatit sosul bechamel. Intr-o craticioara am pus la topit untul, am adaugat faina si am am amestecat cca 2-3 min, apoi am subtiat cu lapte. Am presarat sare si piper si am continuat sa amestec continuu pana ce sosul a inceput sa se ingroase. Dupa ce a dat in 2-3 clocote am adaugat parmezanul si cascavalul, am omogenizat si am mai lasat 3 min pe foc. Am tras craticioara d epe foc, am lasat putin sa se tempereze si am acoperit cu folie alimentara, direct pe suprafata sosului, sa nu faca crusta pana urmeaza sa-l punem la musaca.

Am taiat ceapa verde marunt, am pus-o in tuci la calit, cat sa se inmoaie nitel, apoi am adaugat carnea tocata, am amestecat bine si am lasat sa se caleasca pana ce carnea incepe sa se albeasca, apoi am adaugat rosiile cu ardeiul, am presarat un pic de sare si piper, am micsorat focul si am lasat cca 40 de min sa fiarba in tihna pana sosul de carne nu mai are zeama.

Am uns cu un pic de ulei forma in care am facut musacaua. Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat , am pus un strat ca baza, am asezat si pe margini cartofi, apoi am pus sosul de carne, peste care am pus restul de cartofi taiati rondele. In sosul bechamel spargem 2 oua si omogenizam bine, apoi intindem sosul deasupra peste stratul de cartofi. Am pus tava cu musaca in tava de la aragaz, am pus apa in tava de la aragaz, am dat focul foarte mic si am lasat sa se coaca musacaua la foc mic cca 2 ore, cand incepe sa se rumeneasca frumos este gata, cu 5 min inainte sa scoate tava din cuptor presaram telemeaua si cascavalul rase, lasam sa se topeasca, apoi scoatem musacaua din cuptor. O lasam 10 min ( exact cat a durat sedinta foto ) si apoi servim cu pofta.

Ingrediente Musaca in stil grecesc ca la Cleme

cca 1kg de cartofi albi ( din aia am avut)

750 g carne de porc tocata

290 g ceapa verde tocata

400 g amestec de rosii cu ardei conservate de asta toamna

sare

piper

Sos bechamel

70 g unt cu 80% grasime

70 g faina

700 ml lapte

30 g parmezan ras

35 g cascaval

2 oua

sare

piper

Pentru pus deasupra cand este gata musacaua

cca 200 g telemea de vaca si cascaval

Categorii