Musaka a la grec cu vinete
Reteta culinara Musaka a la grec cu vinete din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Musaka a la grec cu vinete
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Musaka a la grec cu vinete
Rețete de suflet Se știe că iubesc foarte mult mâncarea grecească. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.
Ingredientul Musaka: 2 vinete mari 900 gr carne tocată 5-6 rosii 2 cepe 60-70 ml vin alb sec 50 gr branza rasa 50 ml ulei de măsline sare piper oregano busuioc Ingredient sos bechamel: 50 gr unt 1 lingura blat cu faina 280 ml lapte sare piper oreganoIntai am curatat vinetele de coaja (eu le-am dungat, nu le-am curatat complet), le-am presarat cu sare si le-am lasat sa se scurga, zeama lor fiind toxica.
Intre timp se pregateste carnea: se incinge ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, vinul, rosiile decojite si tocate marunt si se lasa la fiert pana se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Se adauga sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel dupa gust.
Prăjiți vinetele cât să pătrundă și scoateți-le pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Se pune un strat de vinete in tigaie, se presara cu sare si se adauga jumatate din cantitatea de branza rasa. Se adauga carnea si se acopera cu celalalt strat de vinete si se presara restul de branza.
Continuam sa pregatim sosul bechamel, pentru ca trebuie adaugat imediat, se coaguleaza repede. Punem untul pe foc si, cand este complet topit, adaugam faina amestecand energic cu telul. Se adauga laptele intr-un fir subtire si se amesteca. Se lasa pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Se condimentează cu sare, piper și oregano.
Se toarna uniform sosul bechamel pe toata suprafata musakalei si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.
Se poate servi cald sau rece dupa preferinte. Poftă bună!
Ingrediente Musaka a la grec cu vinete
2 vinete mari
900 gr carne tocata
5-6 rosii
2 cepe
60-70 ml vin alb sec
50 gr cascaval razuit
50 ml ulei de masline
sare
piper
oregano
busuioc
50 gr unt
1 lingura cu varf cu faina
280 ml lapte
sare
piper
oregano