"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana
Reteta culinara "Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"- palestiniana din categoria Pui. Specific Iordania. Cum sa faci "Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare "Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana
"Musakhan" este o mancare specifica palestiniana. In l.araba "musakhan" inseamna reincalzit. Mancarea este pregatita cu carne de pui, ceapa calita in ulei de masline cu "sumac" si servita pe paine"taboon".Se decoreaza cu seminte de pin si migdale prajite. Se mananca cu mana. Painea "taboon"( cititi tabun) este o paine plata specifica tarilor Orientului Mijlociu , un fel de lipie care se coace pe un cuptor rotund bombat , numit"saj". Se serveste la restaurantele de strada sub forma de sandvici cu hummus, falafel sau carne( shawarma). Caracteristica acestei mancari este cantitatea mare de ceapa si parafrazandu-l pe Nicolae Labis " gatesc si plang...gatesc".
Ingrediente "Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana
1 pui taiat in sferturi
3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamom)
sucul de la o lamaie
1 lingurita de sare
1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt
1/2 cana ulei de masline
4 linguri “ sumac”
2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica, cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamom,scortisoara,foi de dafin)
2 lingurite de sare
1 lingurita piper proaspat macinat
5-6 lipii de paine “taboon”( lipii facute pe un gratar convex)
4 linguri seminte de pin
4 linguri migdale