Muschi de porc Wellington
Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Muschi de porc Wellington
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Muschi de porc Wellington
Reteta de Beef Wellington este de fapt reteta clasica care se face cu muschi de vita. Am pastrat celelalte ingrediente din reteta si am inlocuit muschiul de vita cu cel de porc. Nu este o reteta greu de realizat, dar este pretentioasa. Cu putina indemanare si rabdare putem sa aducem pe masa un meniu grozav pentru zile de sarbatoare, dar si pentru o masa speciala de duminica. Pentru a fragezii si mai tare muschiul, l-am tinut 36 ore in saramura. Se poate sarii peste aceasta procedura daca nu aveti timpul necesar. In rest aveti nevoie de un aluat foietaj cumparat din comert, felii subtiri de prosciuto, ciuperci (eu am folosit hribi pentru aroma). Ca si garnitura am preferat cartofi Byron, piure din brocoli si sos de vin rosu.
Ingrediente Muschi de porc Wellington
1 muschi de porc (mai marisor, de aproximativ 650-700 gr)
350 gr ciuperci (eu am folosit hribi congelati)
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei
1 cub de unt (50 gr)
1 pachet aluat foietaj
5-6 felii de prosciutto sau sunca de Parma
Sare si piper proaspat rasnit, cimbru uscat
1-2 linguri mustar clasic (optional, eu nu l-am folosit)
1 galbenus de ou
2 linguri pesmet facut in casa din crutoane aromatizate