Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara a taia capetele,si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior. 2 Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine.Ceapa se taie marunt,galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei. Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un picafumatura taiata cubulete, fasolea,ceapa si galbiorii,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou. 3.Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust),piperul boabe..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza scobitorile de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva. sfat;pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca)adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor. Pofta buna!

Ingrediente Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1 muschiulet mic de porc

300 g fasole pastai prefiarta

1 ceapa rosie

o lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran)

o lingurita de legume deshidratate fara sare

1/2 lingurita de sare

2-3 catei de usturoi

ulei de masline

un borcanel mic de galbiori

marar verde

un galbenu

2 scobitori de bambu

folie de aluminiu

1 bucata de prapur de miel

100 g afumatura

o lingurita de boia dulce

cateva boabe de piper colorat

Categorii