Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Reteta culinara Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

 

La noi in casa orezul nu este prea iubit. Pregatim destul de rar fie un pilaf cu ciuperci pentru zilele de post, fie il folosim la sarmale si din cand in cand, un orez cu carne. Am cumparat eu doi muschiuleti frumosi de porc, niste ciuperci si am zis ca mi-as dori alaturi o garnitura de orez. Si ca sa nu fac pilaf, m-am oprit la un orez cu unt si parmezan, bun, bun, bun de tot si cremos. Ce credeti ca au zis ai mei? Vezi sa mai faci reteta asta, ca ne place! Deci, inca o reteta reusita!

Ingrediente Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

2 muschiuleti fragezi de porc

250 gr ciuperci champignon

1 mana de rosii cherry (eu am folosit de la congelator)

2 linguri ketchup dulce

2 linguri ulei

sare

piper

boia de ardei dulce

1 catel de usturoi

1 lingurita rasa oregano uscat

150 gr orez

2 linguri ulei

1 ceapa mica

500-600 ml apa

60 gr unt

3 linguri cu varf parmezan ras

sare

piper

Categorii