Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte
Reteta culinara Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte
Patru retete intr-o singura postare, ca sa puteti asocia mai usor gusturile. Un meniu cu mai putine calorii, pe care l-am selectat dintre retetele de pe blogul lui Adi Hadean . Le-am preparat intr-o zi speciala, o aniversare. Aprecierea pozitiva a fost unanima a tuturor celor care am stat la acea masa. Sosurile ne-au aratat gusturi complet noi.
Ingrediente Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte
LEGUME COAPTE IN CUPTOR
morcov
pastarnac
cartofi albi noi (nu erau prea noi ai mei desi asa aveau pretentia)
sfecla fiarta
usturoi in coaja
2 linguri ulei de masline
sare, piper, chimen seminte intregi, cimbru verde sau uscat
MUSCHIULET
vita/porc cca. 500g
MARINADA
am pus cam 1 lingura amestec de: piper negru, piper verde, chimen, coriandru (mai puteti adauga orice va place, care sa mearga cu felul de carne ales: cuisoare, scortisoara, salvie, anason, etc.)
dafin -am pus doua foi maruntate
sare mare (1 lingurita cu varf)
1 portocala si 1 lamâie (sau limeta, grepfruitul va da o nuanta amaruie dar este aromat, sau vin alb ...)
1 legatura patrunjel tocat
1buc ceapa
usturoi-am pus 1 capatana mica/medie
optional 1/2 ardei iute (am pus 1 praf de chilli)
3 linguri ulei de masline extravirgin
EMULSIE DE LAMAIE
coaja de la 5-6 lamai
50ml ulei
50-80ml apa (dupa cat doriti de consistent sa fie)
1 varf cutit sare si unul zahar
zeama de la 1/2 lamaie mare
PIURE DIN TELINA
350g telina
1-1.5 cana lapte
1-1.5 cana apa
sare
1 lingura unt
100 g smantana