Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

Reteta culinara Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

 

Patru retete intr-o singura postare, ca sa puteti asocia mai usor gusturile. Un meniu cu mai putine calorii, pe care l-am selectat dintre retetele de pe blogul lui Adi Hadean . Le-am preparat intr-o zi speciala, o aniversare. Aprecierea pozitiva a fost unanima a tuturor celor care am stat la acea masa. Sosurile ne-au aratat gusturi complet noi.

Ingrediente Muschiulet marinat, sosuri si legume coapte

LEGUME COAPTE IN CUPTOR

morcov

pastarnac

cartofi albi noi (nu erau prea noi ai mei desi asa aveau pretentia)

sfecla fiarta

usturoi in coaja

2 linguri ulei de masline

sare, piper, chimen seminte intregi, cimbru verde sau uscat

MUSCHIULET

vita/porc cca. 500g

MARINADA

am pus cam 1 lingura amestec de: piper negru, piper verde, chimen, coriandru (mai puteti adauga orice va place, care sa mearga cu felul de carne ales: cuisoare, scortisoara, salvie, anason, etc.)

dafin -am pus doua foi maruntate

sare mare (1 lingurita cu varf)

1 portocala si 1 lamâie (sau limeta, grepfruitul va da o nuanta amaruie dar este aromat, sau vin alb ...)

1 legatura patrunjel tocat

1buc ceapa

usturoi-am pus 1 capatana mica/medie

optional 1/2 ardei iute (am pus 1 praf de chilli)

3 linguri ulei de masline extravirgin

EMULSIE DE LAMAIE

coaja de la 5-6 lamai

50ml ulei

50-80ml apa (dupa cat doriti de consistent sa fie)

1 varf cutit sare si unul zahar

zeama de la 1/2 lamaie mare

PIURE DIN TELINA

350g telina

1-1.5 cana lapte

1-1.5 cana apa

sare

1 lingura unt

100 g smantana

Categorii