Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
Reteta culinara Muschiuleti de vita cu sos bordelaise din categoria Vita. Specific Franta. Cum sa faci Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
Supa concentrata din carne si legume ramasa de la o uriasa salata de boeuf, am scazut-o pana la cca. o cana si jumatate si cu aceasta am inlocuit cu succes demi-glace-ul pe care trebuia sa il pun in sosul bordelaise, un sos din vin, probabil cel mai gustos pe care l-am mancat vreodata la o friptura. Friptura din carne de vita eu stiam sa o prepar inabusita indelung ca sa fie bine patrunsa. Sotul meu renuntase la acest fel de mancare pe motiv ca este prea inecacioasa. La Ioana Cocian am vazut ca ea o frige maxim 5 minute pe fiecare parte. Cand a gustat-o m-a intrebat daca am cumparat eu alta carne, mi-a spus ca, in sfarsit mananca o friptura care sa ii placa. Este suculenta si cu gust. Desigur, carnea este una tanara, deschisa la culoare asa cum se vede in pozele din timpul prepararii.
Ingrediente Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
PENTRU FRIPTURA
500 g muschi vita
1 lingura piper negru boabe
sare de mare
2 fire rozmarin (am pus de la plic)
PENTRU SOSUL BORDELAISE
1/2 cana vin rosu sec (Pinot Noir, Merlot)
1 fir cimbru
1 foaie dafin
1 lingura ceapa rosie tocata
1/2 lingurita piper negru boabe
3 linguri cu varf demi-glace (am inlocuit cu 1+1/2 cana supa concentrata)
1 lingurita rasa amidon (sau faina)
2 linguri unt rece