Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa tocata, ciupercile si le innabusim 3-4 minute. Adaugam jumatate de cana cu apa, sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit. Spre final incorporam pasata de rosii si mai lasam 1 minut pe foc. Incingem restul de ulei in alta tigaie, punem ceapa ramasa, dam focul la mic si o lasam sa se innabuseasca putin. Cand este gata, o tragem de pe foc si o lasam la racorit. Nautul il punem intr-un blender cu ceapa innabusita, usturoiul curatat, putina sare, piper, mararul uscat, putina zeama de la naut si le facem ca o pasta. Asezam nautul pe un platou, deasupra ciupercile si servim. Pofta buna!

Ingrediente Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

2 cutii de naut

de 400 gr fiecare (eu am folosit de la Sun Food)

2 cepe mici

1 borcan mic de ciuperci taiate (tot de la Sun Food)

1 catel de usturoi

5-6 linguri ulei

1 lingurita rasa marar uscat

1 lingurita rasa busuioc uscat

3 linguri pasata de rosii

sare

piper

Categorii