Orez brun cu ghebe si piept de pui
Reteta culinara Orez brun cu ghebe si piept de pui din categoria Pui. Cum sa faci Orez brun cu ghebe si piept de pui
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orez brun cu ghebe si piept de pui
Orezul brun este un orez nerafinat si spre deosebire de cel alb, contine invelisul si tarata, componente ce furnizeaza componentele nutritionale, care sunt mai bogate in proteine, calciu, magneziu, potasiu, fibre. Orezul alb are un timp de gatire mai scurt, pe cand cel brun, integral, rosu sau negru fierbe mai greu, intr-un interval de timp mai mare. Pentru persoanele care incearca sa slabeasca sau pentru cei cu diabet, orezul brun poate fi un ajutor de nadejde datorita indicelui glicemic scazut care ajuta la reducerea insulinei. Poate va sunt de ajutor aceste informatii atunci cand vedeti orezul brun in magazine, poate v-am facut curiosi sa-l incercati si poate chiar aveti nevoie sa-l introduceti in alimentatia voastra. Eu il folosesc de ceva vreme, imi place foarte mult si datorita consistentei si datorita gustului.
Ingrediente Orez brun cu ghebe si piept de pui
2 linguri ulei de masline
2 linguri unt
1 ceapa rosie
½ borcan de ghebe la borcan conservate in ulei de masline
3-4 catei de usturoi din borcanul cu ghebe
2 ciupituri de sofran
Aproximativ 1 litru supa de pui sau stock de pui
1 pahar de vin alb demidulce
2 felii bacon sau pancetta(eu am folosit pulpa de porc crud-uscata)
1 piept de pui fara piele
Sare si piper proaspat macinat dupa gust
1 legatura patrunjel proaspat