Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Reteta culinara Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui din categoria Pui. Cum sa faci Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

 

Imi era dor de un orez cu legume asa ca am incercat noua mea achizitie, oala de fonta  de la Crock Pot.

150 gr orez brun 1 bucata praz 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 4 pulpe de pui 100 gr rosii pasate 1 lingura ulei sare piper negru si rosu macinat 1 foaie de dafin 450 ml apa sau supa de pui patrunjel verde pentru decor salata de varza pentru servit

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si piperate in ulei. Scoatem pulpele pe o farfurie. Curatam prazul si ardeiul gras si le spalam. Taiem prazul rondele si ardeiul gras fasii lungi. Dupa ce am scos pulpele punem prazul si ardeiul gras in vas, presaram putina sare si le lasam sa se inmoaie usor acoperite cu un capac la foc mic. Verificam si amestecam usor ocazional astfel incat  sa nu se inmoaie prea tare.Adaugam orezul, amestecam usor, apoi stingem cu supa de pui sau apa, adaugam rosiile, foaia de dafin, piperul si lasam sa dea primul clocot. Oprim focul, asezam deasupra pulpele de pui si punem vasul la cuptor pqnq toqtq weq,q este qbsorbitq: Presaram deasupra patrunjel verde. Servim cu salata de varza sau muraturi.

Ingrediente Orez cu ardei gras, praz si pulpe de pui

150 gr orez brun

1 bucata praz

2 ardei grasi (unul rosu, unul galben)

4 pulpe de pui

100 gr rosii pasate

1 lingura ulei

sare

piper negru si rosu macinat

1 foaie de dafin

450 ml apa sau supa de pui

patrunjel verde pentru decor

salata de varza pentru servit

Categorii