Orez cu peste si creveti
Reteta culinara Orez cu peste si creveti din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Orez cu peste si creveti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orez cu peste si creveti
INGREDIENTE
-Am cumparat peste red fish congelat -l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute-soatem pestele si pastram apa -o vom folosi la orez.
- Crevetii se pun in apa rece-sunt creveti congelati -ii lasma sa ii preparam abia la sfarsit.
- Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline; aduagam un dinte de usturoi tocat marunt si cand ceapa devine moale si sticloasa-aduagam rosiile tocate marunt, rosiile din conserva zdrobite cu mana si pasta de rosii; lasma sa se caleasca impruena-punem capacul sa se intrepatrunda aromele.
-Aduagam orezul-e important sa alegem orez cu bob rotund-sa devina cremos; turnam supa de la peste -adaugam inca putina sare-piper si cubul concentrat knorr de fructe de mare. LAsam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac-si amestecam destul de des. Cand e aproape fiert-trebuie sa aiba lichid inca-nu sec-deci de cate ori scade apa turnam din supa de la peste-sa lasma orezul mereu cu sos; Cand e aproape fiert punem pestele curatat de pe oase si rupt bucatele; amestecam si la final punem coriandru verde proaspat tocat marunt-stingem aragazul si acoperim cu capacul. E important sa aiba inca putin sos .Va scade dupa ce punem capacul.
-Pregatim crevetii-intro tigaie punem ulei de masline cu usturoi tocat marunt si putina rdei iute-il incingem si adaugam crevetii-ii lasma pe o parte-pana schimba culoare in portocaliu-punem sare, piper si apoi ii intoarcem pe cealalta parte. Nu ii lasam mult pt ca devin ca si cauciucul-se gatesc doar putin.
Ii asezam deasupra pe orez si turnam uleiul ramas in tigaie peste .
Ingrediente Orez cu peste si creveti
2 bucati de peste (red fish)
300 gr creveti congelati
6 maini de orez cu bob rotund
1 ceapa medie
2 rosii bine coapte
2 rosii din conserva
2 linguri pasta de rosii
sare, piper, un cub knorr de fructe de mare
ulei de masline
coriandru verde