Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele. Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru. Punem într-un vas(wok în cazul meu), uleiul la încins și călim ceapa în el, adăugând și câțiva stropi de apă, pentru a atenua acel gust de ceapă prăjită. Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ciupercile scurse, amestecăm de câteva ori în vas, apoi adăugăm morcovii și rădăcina de pătrunjel. Mai completăm cu 2-3 linguri de apă și lăsăm legumele să se pătrundă ușor, apoi adăugăm orezul scurs și foile de dafin. Amestecăm în vas, să se călească puțin și orezul, apoi adăugăm apa fierbinte și acoperim vasul. Lăsăm orezul să fiarbă la foc încet, iar când aproape a absorbit apa, potrivim gustul cu sare, condimente și adăugăm roșiile deshidratate, ardeiul copt tocat mărunt, câteva frunze de busuioc rupte și usturoiul răzuit. Mai lăsăm mâncarea pe foc 10 minute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat. Pentru sosul de zacuscă, amestecăm zacusca cu ketchupul dulce sau picant și o diluam cu puțină apă. apoi fierbem sosul pentru două-trei clocote. Servim mâncarea de orez cu ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă, alături de murăturile preferate. Pofta buna!

Ingrediente Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

150 g orez

450 ml apă

1 ceapă albă

1 ceapă roșie

4 căței de usturoi

1 rădacină pătrunjel

2 morcovi

5-6 buc. roșii deshidratate

150 g ciuperci din conservă

75 ml ulei(din care au fost roșiile conservate)

1/2 linguriță sare

1/4 linguriță curry

cimbru

2-3 foi dafin

1 ardei copt

1 legatură patrunjel

350 g zacusca de vinete cu ciuperci

2 linguri ketchup

2-3 linguri apă

Categorii