Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol
Reteta culinara Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol din categoria Fructe de mare. Cum sa faci Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol
Am văzut reclama pe Bucătăraș, și mi-am dat seama că cumpărasem niște chorizo, fără să știu de concurs. Așa că am citit regulamentul, am urmărit câteva rețete propuse de LIDL, am făcut un review la cămară și am pregătit acest răsfăț. Noroc! 😉 # SolYMar
Coji marinate SolMar cca. 234 g, Chorizo aprox. 100 g, orez Camolino aprox. 200 g, apa rece aprox. 500 ml, ceapa verde 4 fire, usturoi verde 4 fire, ceapa galbena 1 bucata, piper Kapia 1 bucata, curry fuchs 1 lingurita, Melange Cajun Fuchs ½ lingurita, piper proaspat macinat 1 lingurita, sare de mare 1 lingura, ulei de masline 1 lingura, pasta de tomate 2 linguri.Ardeiul kapia, ceapa verde, usturoiul galben si verde se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, la foc iute cca. 5 minute.
Se adauga apoi orezul, se condimenteaza, se adauga apa si se fierbe cca. 15 minute la foc mediu, acoperit pe jumătate.
Se adauga apoi cojile si feliile de chorizo, se umple cu apa si pasta de rosii, se amesteca usor si apoi se lasa la fiert cca. 15 minute, semiacoperit.
Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat marunt.
Bafta si bafta!
Ingrediente Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol
Scoici marinate SolMar cca. 234 g, Chorizo cca. 100 g, Orez camolino cca. 200 g, Apă rece cca. 500 ml, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Ceapă galbenă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Curry Fuchs 1 linguriță, Melange Cajun Fuchs ½ linguriță, Piper proaspă macinat 1 linguriță, Sare de mare 1 lingură, Ulei de măsline 1 lingură, Pasta de roșii 2 linguri.