Pachetele cu carne de porc

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pachetele cu carne de porc

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată în două felii de bacon, pe care le-ai așezat ca pe o elice, în cruce (2): pune bucățica de carne de porc în mijloc (3) și îmbrac-o apoi cu bacon (4). Folosind câteva fire de ceapă pitică, leagă pachețelele și transformă-le în niște cadouri-surpriză (5). S-ar putea să îți fie greu să faci asta, dacă ceapa pitică e proaspătă, deoarece se va rupe foarte ușor. Ca să nu îți iasă fire albe, îți sugerăm să opărești firele verzi 2-3 secunde, pentru a le manevra mai ușor. Gătite așa frumos (6), pachețelele tale sunt acum gata să fie prăjite, nu le lăsa să aștepte! Într-o tigaie, topește untul împreună cu puțin ulei de măsline și adaugă ceapa la călit (7). Las-o cât să se înmoaie și să devină transparentă (8), moment în care poți pune la prăjit pachețelele pregătite mai devreme (9). Presară sare și piper, dar nu exagera, fiindcă baconul este deja sărat. Rumenește-le apoi în ceapa călită și, după aproximativ 5 minute, întoarce-le pe partea cealaltă (10). Mai lasă-le alte 5 minute, ca să prăjească uniform. Când timpul s-a scurs, iar pachețelele tale au căpătat o crustă aurie, toarnă vinul roșu (12). Adu la fierbere și lasă tigaia pe foc până ce vinul se evaporă. Când se întâmplă asta, ia tigaia de pe foc și servește carnea cât e caldă. Vezi reteta video aici: http://www.papalapap.ro/pachetele-cu-carne-de-porc/

Ingrediente Pachetele cu carne de porc

2 fileuri sau cotlete de porc de circa 300 g fiecare

100 g de felii de bacon

50 g unt

½ ceapă tăiată mărunt

½ pahar de vin roșu

câteva fire lungi de ceapă pitică

2 linguri de ulei de măsline

sare și piper

Categorii