Paella cu fructe de mare si iepure
Reteta culinara din categoria Iepure. Specific Spania. Cum sa faci Paella cu fructe de mare si iepure
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paella cu fructe de mare si iepure
Sa nu te sperie multitudinea de ingrediente: paella este acel preparat pe care-l poti pregati chiar cu ceea ce ti-a mai ramas prin frigider. Daca vei face un tur al Spaniei, vei vedea ca fiecare locsor are propria versiune de paella, fie ca este cu pui sau porc, cu iepure sau fructe de mare, are personalitate si de cele mai multe ori si o poveste in spate. Eu o sa-ti arat astazi varianta pe care o consider eu cea mai gustoasa din punctul meu de vedere.
Ingrediente Paella cu fructe de mare si iepure
400 g orez Bomba sau orez cu bob scurt sau Carnaroli si Arborio
2 cepe salote
2 ardei de culori diferite
2 firicele de cimbru
4 creveti mari proaspeti (sau mai multi mai mici)
cateva firicele de sofran
o legatura de patrunjel
1,5 l de stock
sare si piper dupa gust
carapacea de la creveti
½ telina
3 morcovi
1 praz potrivit
cca 100 ml vin alb
2 frunze de dafin
2 fire de cimbru
1 ceapa
2 buc. de pastarnac
un iepure taiat bucati
5 linguri de ulei de masline
6 catei de usturoi
200 ml vin alb demisec
4 calamari , midii si vongole
2 lamai
sare si piper dupa gust
300 g mazare
500 g rosii cuburi
1 lingura de paprika afumata