Paella cu fructe de mare si iepure

Reteta culinara din categoria Iepure. Specific Spania. Cum sa faci Paella cu fructe de mare si iepure

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paella cu fructe de mare si iepure

 

Sa nu te sperie multitudinea de ingrediente: paella este acel preparat pe care-l poti pregati chiar cu ceea ce ti-a mai ramas prin frigider. Daca vei face un tur al Spaniei, vei vedea ca fiecare locsor are propria versiune de paella, fie ca este cu pui sau porc, cu iepure sau fructe de mare, are personalitate si de cele mai multe ori si o poveste in spate. Eu o sa-ti arat astazi varianta pe care o consider eu cea mai gustoasa din punctul meu de vedere.

Ingrediente Paella cu fructe de mare si iepure

400 g orez Bomba sau orez cu bob scurt sau Carnaroli si Arborio

2 cepe salote

2 ardei de culori diferite

2 firicele de cimbru

4 creveti mari proaspeti (sau mai multi mai mici)

cateva firicele de sofran

o legatura de patrunjel

1,5 l de stock

sare si piper dupa gust

carapacea de la creveti

½ telina

3 morcovi

1 praz potrivit

cca 100 ml vin alb

2 frunze de dafin

2 fire de cimbru

1 ceapa

2 buc. de pastarnac

un iepure taiat bucati

5 linguri de ulei de masline

6 catei de usturoi

200 ml vin alb demisec

4 calamari , midii si vongole

2 lamai

sare si piper dupa gust

300 g mazare

500 g rosii cuburi

1 lingura de paprika afumata

Categorii