Paine cu ceapa si masline

Reteta culinara din categoria Piine. Cum sa faci Paine cu ceapa si masline

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paine cu ceapa si masline

 

,, aluaturi de casa,,   Pentru că reţeta de chifle pe care am făcut-o mai demult a fost una buna, m-am gândit să fac varianta cu ceapă şi măsline. A ieşit pufoasă şi foarte gustoasă!

 

INGREDIENTE
310 g făină 2 linguriţe rase drojdie uscată 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe rase de sare 1 linguriţă rasă zahăr 180 ml apă calduţă 15 măsline fără sâmburi tocate (după preferinţă : negre, naturale, verzi...) cozile de la 3 cepe verzi tocate mărunt 1 ou bătut

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul .

Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde.

Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă cca. 5 minute la viteză medie.

Se adaugă măslinele şi ceapa verde pe care le încorporăm cu mâna în aluat, după care mai framântăm 1 minut la robot la viteză mare.

Se scoate aluatul pe masa pudrată cu făină, se formează o bilă care se cântareşte şi din ea se fac 12 rulouri egale.

Se pun în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut 45 de minute.

După acest timp se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul încins la 180 de grade C şi căldură sus/jos pentru 25 de minute, dintre care ultimele 5 minute cu ventilaţie.

Poftă bună!

Ingrediente Paine cu ceapa si masline

310 g făină

2 linguriţe rase drojdie uscată

3 linguri ulei de măsline

2 linguriţe rase de sare

1 linguriţă rasă zahăr

180 ml apă calduţă

15 măsline fără sâmburi tocate (după preferinţă : negre, naturale, verzi...)

cozile de la 3 cepe verzi tocate mărunt

1 ou bătut

Categorii