Paine integrala din grau cu susan

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine integrala din grau cu susan

Intr-un bol turnati apa pregatita, cubul de drojdie si 3-4 linguri de faina integrala. Amestecati bine cu telul si lasati 10 minute. Adaugati restul de faina in bol. Cu o lingura amestecati toate ingredientele pana se prind intre ele. Dupa ce totul pare inchegat framantati usor cu mainile pana se uniformizeaza. Daca este inca lipicios, mai adaugati faina. Il acoperiti cu un prosop de bucatarie si il lasati sa dospeasca vreo 50 de min pana isi dubleaza volumul. Dupa cele 50 de minute il mai framantati un pic si il asezati uniform in tava de cozonac data cu un pic de ulei in prealabil. Intre timp incalziti cuptorul la temperatura medie si puneti gratarul la mijlocul cuptorului. Apoi, puneti painea la cuptor pentru 35-45 de minute, pana se rumeneaste bine. O scoateti din cuptor si o puteti pune pe un prosop. Ar fi bine sa o lasati 5 ore sa se odihneasca. Asta e tot!

Ingrediente Paine integrala din grau cu susan

Pentru o paine in tava de cozonac:

250 gr de faina integrala de grau

1 pachetel de drojdie proaspata

1 lingurita (10 gr) de sare

susan cat se doreste

eu am pus cam 50 gr

5 linguri de ulei

250 ml de apa calda

Categorii