Paine rustica cu cartofi

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine rustica cu cartofi

Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare aproximativ 20 minute, pina cand sunt fierti bine.Apa de pe ei o scurgem dar o punem deoparte.Cartofii fierti ii punem pe o tava si ii lasam la racit, apoi ii zdrobim si ii amestecam cu 50 ml lapte si 2 linguri ulei. Framantam bine toate ingredientele pina cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Sau daca aveti masina de paine , puneti ingredientele in ordinea in care am mentionat-o eu - piureul l-am pus intre cele doua feluri de faina- : Programati apoi masina pe programul de framantat si dospit. " Dough" . Daca ati framantat cu mana , lasati apoi aluatul pe masa , acoperit, la dospit, pina isi dubleaza volumul. Dupa trecerea timpului de framantat si dospit( la masina), rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina , apoi luam vasul in care vom coace painea , il ungem cu putin ulei si asezam aluatul de paine pe care il crestam cu un cutit ascutit introdus in faina. Lasam aluatul sa dospeasca in forma cam 40 de minute pina creste bine. Incalzim cuptorul la 200 de grade C. Dupa ce aluatul a crescut il putem unge cu galbenus de ou, dar nu este obligatoriu. Dam painea la copt in cuptor , dar dupa 5 minute , reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca aproximativ 50 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecareia. Cand painea este bine rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma. A ajuns mirosul de paine calda , scoasa din cuptor, pina la voi ??? Nu se compara gustul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor cu nimic pe lumea asta! Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/paine-rustica-cu-cartofi.html

Ingrediente Paine rustica cu cartofi

Paine cu ceva in plu

cu niste cartofi.

Nu discut gusturile

doar o asez pe masa si va ispitesc cu ceva bun de tot...

700 g cartofi ( ies 400 g piure cartofi)

200 ml lapte

150 ml apa ( in care au fiert cartofii)

2+2 linguri ulei

1 lingurita sare

550 g faina alba

100 g faina neagra

2 linguri faina de ovaz

1 lingura tarate Phsyllium

7 g drojdie uscata

1 lingurita zahar

Categorii