Painea fermierului - cu nuca

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Statele Unite. Cum sa faci Painea fermierului - cu nuca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Painea fermierului - cu nuca

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele legate de manualul masinii de paine. Dacă vrei și poți, poți pregăti varianta cu alune. Nu l-am avut de data asta!!! Sunt multumit si urmatoarea paine a fermierului va fi cu alune, bineinteles !!!

840 gr faina tip 650 200 gr faina integrala 200 gr nuci 610 ml apă caldă 1,5 lingurite de zahar 3 lingurite sare rasa 3 lingurite drojdie rasa Apa calda se amesteca cu zaharul, drojdia si 100 g de faina. Lasam sa actioneze 15 minute pana cand maiaua creste ca o spuma. Intre timp, nucile se hidrateaza cu apa calduta. Puteți schimba apa de câteva ori. Am folosit mașina de pâine pentru frământat și dospit. Se adauga maioneza crescuta impreuna cu faina si sarea. După 25 de minute de frământare, la semnalul sonor se adaugă majoritatea nucilor. Lăsați câteva nuci pentru decor. După aproximativ o oră aluatul a crescut frumos. Împărțiți aluatul în trei părți. Luați o bucată pe rând și întindeți-o într-o formă dreptunghiulară. Rulați bucata și puneți-o într-o formă dreptunghiulară unsă cu ulei. In fiecare paine am lipit bucatele de nuca pentru decor. Problema a fost că pe măsură ce pâinea creștea, a împins nuca afară !!! Se lasa la dospit 30 de minute pana se dubleaza volumul. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și coaceți pâinea. Coaceți încă 40 de minute la 180 de grade!!! După coacere, dacă crusta vi se pare prea tare, acoperiți pâinea cu un șervețel curat [care se spală și se limpezește bine, fără miros]. După alte 10 minute, scoateți pâinea să se răcească pe un grătar din oțel inoxidabil. Poftă bună !!!

Ingrediente Painea fermierului - cu nuca

840 gr faina tip 650

200 gr faina integrala

200 gr nuci

610 ml apa calduta

1.5 lingurite zahar

3 lingurite rase sare

3 lingurite rase de drojdie granulata

Categorii