Papa al pomodoro

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Papa al pomodoro

Desfaceti rosiile \"cherry\" si frccati-Ic cu un catei de usturoi feliat si cu un sfert din frunzele de busuioc. Stropiti-le cu ulei de masline extravirgin, presarati-le cu sare si piper. puneti-le Într-o tava si coaceti-le in cuptorul incins la l80 grade C circa 20 de minute. Astfel vor capata o aroma intensa si concentrata. Încalziti niste ulei de masline intr-o oala mare si adaugati restul de usturoi si frunze de busuioc. Amestecati si caliti la foc mic timp de un minut, pana cand se inmoaie. Adaugati rosiile din conserva, apoi umpleti conserva cu apa si adaugati zeama rezultata. Zdrobiti rosiile cu o lingura, aduceti la firbere si lasati-le sa fiarba la foc mic 15 minute. Rupeti pâinea in bucati cat un deget si adaugati-le in oala. Amestecati bine si condimentati dupa gust. dupa gust. Rupeti frunzele de busuioc, adaugati-le in oala si 1asati supa la foc mic 10 minute. Rosiile prajite trebuie sa fie deja gata (iese zeama prin coaja), asa ca scoateti-le din tava, avand grija sa razuiti si ce s-a prins pe fund. Turnati in supa tot continutul tavii – rosii, zeama, busuioc si ulei. Amestecati bine – trebuie sa obtineti o textura groasa, neteda, asemenea unei fierturi de ovaz; daca e nevoie, mai adaugati putina apa. Luati apa de pe foc si adaugati 6-7 linguri de ulei de masline etxtravirgin. Repartizati supa in boluri si, daca doriti, serviti-o presarata cu putin busuioc. Cel mai important lucru la aceasta supa este sa aiba o aroma intensa si dulce de rosii si busuioc.

Ingrediente Papa al pomodoro

500 g rosii cherry bine coapte

3 catei de usturoi

curatati si taiati felii subtiri

o legatura mare de busuioc proaspat – se folosesc frunzele si tulpinile tocate marunt

cel mai bun ulei de masline extravirgin pe care-l puteti procura

sare marinata si piper negru proaspat macinat

2 conserve a cate 400 g de rosii ovale

de buna calitate

500 g sau 2 bucati mari de paine veche

de buna calitate

Categorii