Papricas cu ardei copti si galuste

Reteta culinara Papricas cu ardei copti si galuste din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Papricas cu ardei copti si galuste

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papricas cu ardei copti si galuste

 

Papricasul cu galuste din faina este una dintre mancarurile cele mai gustoase. De data asta l-am facut cu ardei copti caci mai aveam la congelator o punga. Gustul sau a fost mai dulceag, dar foarte gustos.

 

INGREDIENTE
1 kg carne de pui 300-350 g ardei copti 2 cepe 4 buc ceapa verde 3 linguri pasta de tomate 50 ml ulei ardei boia dulce piper sare patrunjel verde sau uscat

Taiem ceapa marunt ( inclusiv cea verde) si o punem la calit in ulei incins.

Carnea de pui o prajim separat.Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.

Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Pregatim si galustele din faina: batem 2 oua intr- un bol, adaugam faina si amestecam bine. Compozitia de galuste este destul de fluida.

Vom punem galustele din faina in mancare ( avem grija sa aibe suficient sos sa aiba unde sa fiarba) cu o lingurita ( introducem lingurita in mancarea fierbinte si abia apoi luam cu ea compozitie, astfel aceasta nu se lipeste de lingurita). Galustele se vor ridica la suprafata cand incep sa fiarba.

Acoperim din nou cratita si mai lasam la fiert inca 15 minute. Potrivim se sare, piper si ardei boia si adaugam ardeiul copt taiat in fasii. Mai lasam inca 7-8 minute la fiert. La final adaugam verdeata. Pofta buna!

Ingrediente Papricas cu ardei copti si galuste

1 kg carne de pui

300-350 g ardei copti

2 cepe

4 buc ceapa verde

3 linguri pasta de tomate

50 ml ulei

ardei boia dulce

piper

sare

patrunjel verde sau uscat

Categorii