Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca - Iata cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

 

Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca Papricasul cu carne de porc este un preparat traditional din bucataria central-europeana, indeosebi popular in Ungaria si Transilvania. Acest fel de mancare este renumit pentru bogatia sa de arome, obtinuta prin combinarea carnii fragede de porc cu un sos cremos si condimentat cu paprika. De altfel, numele "papricas" deriva din ingredientul sau cheie, paprika, care confera preparatului atat culoarea sa rosie vibranta, cat si gustul sau caracteristic, dulce-picant. Originea si Traditia Papricasul are radacini adanci in cultura culinara maghiara, unde este considerat un fel de mancare de baza. In Transilvania, papricasul cu carne de porc a devenit de asemenea un fel de mancare traditional, reflectand influentele culinare unguresti din regiune. Aceasta mancare se gateste adesea pentru mesele de familie si ocaziile speciale, fiind apreciata pentru simplitatea si savoarea sa.

Ingrediente Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca 700-800 g carne de porc 2 cepe 2 ardei grasi/ kapia 3 linguri pasta de tomate 100 g faina 2 oua 100 ml ulei 1 lingurita ardei boia patrunjel sare piper

Cum se prepara Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Ceapa si ardeiul tocate se pun la calit pentru 7-8 min.

Adaugam si carnea taiata cuburi si lasam 15 min. la calit, pana cand devine albicioasa.

Adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa sa acopere carnea, sare piper si ardei boia si lasam la fiert 30-35 de min. Mai adaugam apa daca mai este nevoie.

Batem ouale bine, adaugam faina si lasam 5 min. deoparte, apoi cu lingurita punem galustele in papricas. Atentie: sa fie suficienta zeama sa aiba unde sa fiarba, daca vi se pare putina, mai puneti o cana de apa inainte sa puneti galustele. Lasam la fiert inca 20 de min., iar la final presaram patrunjelul.

Se serveste cu paine de casa si o salata de varza. Recomandam si gulas de vita

Ingrediente Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

Ingrediente Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca

700-800 g carne de porc

2 cepe

2 ardei grasi/ kapia

3 linguri pasta de tomate

100 g faina

2 oua

100 ml ulei

1 lingurita ardei boia

patrunjel

sare

piper

Categorii