Papricas de porc cu galuste

Reteta culinara Papricas de porc cu galuste din categoria Porc. Cum sa faci Papricas de porc cu galuste

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Papricas de porc cu galuste

600 gr pulpa de porc 1 ceapa 1 morcov 1 lingura boia de ardei dulce 1/2 lingurita ardei iute 200 gr rosii pasate 2 linguri ulei sare piper negru macinat 2 foi de dafin galuste(2 oua, 4 linguri faina, sare) patrunjel verde pentru decor Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam mai intai ceapa, apoi morcovul si le lasam pana incep sa se inmoaie usor. Stingem cu apa calda cat sa acopere si sa depaseasca carnea si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam rosiile, pasta de ardei,boiaua, pipeul si foile de dafin  si fierbem 15 minute. Intr-un castron batem cu o furculita ouale cu un praf de sare, apoi adaugam faina si omogenizam. Cu o lingurita vom lua din amestec si vom pune in oala. In momentul in care punem galustele  sosul trebuie sa fie destul de subtire, pentru ca acestea sa aiba in ce fierbe. Daca sosul a scazut prea mult adaugam putina apa calda si sare dupa gust. Acoperim cu un capac si  fierbem galustele 15 minute, iar in acest timp acestea vor absorbi lichidul si sosul  va scadea. Amestecam usor din cand in cand  in vas . Presaram patrunjel verde deasupra dupa ce am oprit focul.

Ingrediente Papricas de porc cu galuste

600 gr pulpa de porc

1 ceapa

1 morcov

1 lingura boia de ardei dulce

1/2 lingurita ardei iute

200 gr rosii pasate

2 linguri ulei

sare

piper negru macinat

2 foi de dafin

galuste(2 oua, 4 linguri faina, sare)

patrunjel verde pentru decor

Categorii