Paprikas unguresc de gaina
Reteta culinara Paprikas unguresc de gaina din categoria Pui. Specific Ungaria. Cum sa faci Paprikas unguresc de gaina
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paprikas unguresc de gaina
Paprikasul unguresc este un fel de mancare foarte popular in toata lumea . Denumirea este comuna pentru mai multe tocanite cu carne de pui , porc sau vita .Ingredientul principal si de nelipsit este boiaua ungureasca . Cea mai de calitate boia se prepara in zona Szeged . Paprikasul poate fi cu samantana sau fara . Reteta originala nu contine rosii.De regula , paprikasul se consuma cu galuscute preparate din oua si faina . Noi mai pe romaneste am consumat cu mamaliguta . A fost atat de gustos paprikasul nostru incat nu am ami ajuns sa fac poze artistice .
INGREDIENTE
Ingrediente Paprikas unguresc de gaina
1 kg gaina [pulpe,spate , aripi ]
2 linguri untura gaina sau porc- daca nu aveti puneti ulei
2 catei usturoi
3 cepe rosii sau galbene
1 ardei rosu
1 ardei verde iute
1 lingura boia rosie dulce ungureasca
1 lingurita rasa maghiran uscat sau verde
sare
piper negru macinat
smantana -optional