Parjoale moldovenesti cu carne de pui

Reteta culinara Parjoale moldovenesti cu carne de pui din categoria Pui. Cum sa faci Parjoale moldovenesti cu carne de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parjoale moldovenesti cu carne de pui

 

Am citit candva, ca parjoalele moldovenesti s-au inventat  de saracie, pe vremea razboiului si anume ca se inmulteste carnea cu legume si paine. Marcata putin de istoria parjoalelor, spusa de o doamna a bucatariei, am incercat  sa fac parjoale fara legume si in multe alte feluri, dar nici o reteta nu a  iesit mai buna decat reteta moldoveneasca.

Pentru aceasta reteta de parjoale am folosit urmatoarele ingrediente: 700g pulpa de pui fara os si piele 100g piept de pui fara os si piele 140g de paine alba 80g morcov curatat 80g ceapa 80g cartof curatat 10 catei mari de usturoi un varf de lingurita piper negru macinat sare dupa gust frunze de la o legatura de patrunjel frunzele de la o legatura de marar 3 oua Ulei pentru prajit

Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul, le-am spalat si le-am taiat bucati. 

 Am tocat carnea, apoi usturoiul, ceapa, painea, morcovul si la urma cartoful .Legumele, le-am trecut de doua ori prin masina.

Verdeata am tocat-o marunt, marunt.

Le-am pus pe toate intr-un vas, am pus ouale, sare si piper si am amestecat bine.

Am pus tigaia cu ulei pe flacara mica.

Mi-am pregatit o frarfurie cu faina de grau.

Am luat cate o lingura de compozitie si am tavalit-o prin faina.  I-am dat forma ovala si am aplatizat-o putin.  Am pus  parjoalele astfel formate, una cate una, in tigaia cu ulei fierbite.  Le-am tinut la prajit, pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si le-am scos pe prosoape de hartie.

Le putem servi alaturi de piure de cartofi, pilaf,  cu sos tomat sau ca si gustare. alaturi de legume proaspete.

Pofta buna!

Ingrediente Parjoale moldovenesti cu carne de pui

Pentru aceasta reteta de parjoale am folosit urmatoarele ingrediente:

700g pulpa de pui fara os si piele

100g piept de pui fara os si piele

140g de paine alba

80g morcov curatat

80g ceapa

80g cartof curatat

10 catei mari de usturoi

un varf de lingurita piper negru macinat

sare dupa gust

frunze de la o legatura de patrunjel

frunzele de la o legatura de marar

3 oua

Ulei pentru prajit

Categorii