Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

Reteta culinara Parjoale - inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman din categoria Porc. Cum sa faci Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

 

De mult vroiam sa fac ceva de genul asta, adica parjoale si de la cine sa ma inspir daca nu de la inegalabilul si nemuritorul Radu Anton Roman. Am vrut eu sa le fac exact ca in reteta data de el, dar nu a fost sa fie, ca nu m-am gandit inainte, deja cumparasem carnea, adica aia de porc. In reteta erau 500 g carne vita tocata si 500 g ceafa de porc tocata. Asta este, a iesit ca la Cleme cu inspiratie de la Radu.....

 

INGREDIENTE
1 kg carne de porc tocata cca 350 gmiez de paine alba cca 150 ml lapte 3 cartofi mai mici 3 oua cca 300 g ceapa verde, usturoi verde patrunjel sare piper cca 30 g unt pentru calit ceapa pesmet ulei pentru prajit

Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am dat de razatoarea mica. Am tocat si patrunjelul. Apoi am pus in tigaie untul si am calit ceapa si usturoiul, cat sa se inmoaie. Intr-un castron incapator am pus carnea tocata, ceapa si usturoiul calite, miezul de paine inmuiat si stors , cartoful ras ( nu l-am stors), ouale, sare , piper dupa gust si patrunjelul tocat si am omogenizat bine acest amestec.

Si pregatim parjoalele asa cum spune Radu Anton Roman

"Se ia (cu polonicul!) tocătura, ca pârjoala e mare cât palma, se tăvăleşte prin pesmet, se turteşte la 1 cm grosime, se alungeşte (trebuie să arate oval, cam ca o palmă de copil)

Se prăjeşte în unt încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, rumenindu-se bine pe ambele părţi''

Eu am facut doar o parte tavalite prin pesmet, pentru ca vreau sa fac unele si marinate. Au iesit delicioase, n-am pus marar ca n-am avut , am omis sa amestec compozitia cu 100 g unt ( n-am vazut cand am citit reteta , cam aeriana ca deobicei )nici nu le-am prajit in unt., dar tot au iesit delicioase.

Ingrediente Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman

1 kg carne de porc tocata

cca 350 gmiez de paine alba

cca 150 ml lapte

3 cartofi mai mici

3 oua

cca 300 g ceapa verde, usturoi verde

patrunjel

sare

piper

cca 30 g unt pentru calit ceapa

pesmet

ulei pentru prajit

Categorii