Pasta de mici
Reteta culinara Pasta de mici din categoria Vita. Cum sa faci Pasta de mici
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pasta de mici
Când îmi intră ceva în cap, nu renunț până nu încerc. Așa că am zis să facem pastele în copilărie pentru că nu e o mare filozofie, nu era prea mare, doar puțină răbdare, să nu exagerăm, puțin mai mult;)))))))))))) ) )))))))))))
970 g pulpă de vită 450 g de carne de porc mai grasă 250 ml supa concentrata de vita 3-4 catei mari de usturoi 25 g sare 1 lingurita de cimbru uscat tocat marunt piper colorat, proaspat macinat, dupa gust 1 lingurita boia dulce 1 lingurita blat cu bicarbonat de sodiuCiorba concentrata de vita: Am fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si vreo 2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat 250 ml de supa si am lasat sa se raceasca bine, supa sa fie rece cand este amestecata cu carnea. Am pus restul de supa intr-un recipient si am pus-o la congelator pentru a o folosi data viitoare.
Am tocat carnea slaba de vita, la fel si cea grasa de porc, apoi am amestecat bine ambele feluri de carne. Am macinat bine cateii de usturoi, am macinat ardeiul si am macinat bine cimbrul. Am adaugat toate condimentele peste carne, am framantat bine, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu, la final am adaugat supa rece si am incorporat-o bine. Am transferat carnea in bolul robotului, am pus paletele de framantat si am framantat vreo 30 de minute, pana am obtinut o pasta. Am pus vasul cu paste la frigider toată noaptea, trebuie să stea la rece mai mult de 12 ore. Dupa ce a fost la frigider i-am format pe cei mici cu ajutorul unei pungi chic, am taiat geanta cam cat credeam ca ar trebui sa arate micutii mei, inca putin babanuti, mi-au luat 25 de mici „grasuri”, Le-am asezat pe o farfurie, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am pus la frigider, asteptati cu rabdare sa le puneti pe gratar. Mi-am cam mancat portia, imi place sa ii mananc pe cei mici atat de cruzi... cat i-am gustat cu siguranta am produs o pabuba de 2 micuti si ceva... :)))))))))) ) )))))))))
Ingrediente Pasta de mici
970 g pulpa de vita
450 g carne lucru de porc mai grasa
250 ml supa concentrata de vita
3-4 catei mari de usturoi
25 g sare
1 lingurita cimbru uscat maruntit bine
piper colorat, macinat proaspat ,dupa gust
1 lingurita boia dulce
1 lingurita plina varf cu bicarbonat de sodiu