Paste Carbonara
Reteta culinara din categoria Spaghete. Specific Italia. Cum sa faci Paste Carbonara
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Paste Carbonara
Prima reteta pusa pe bucatar. Oricum am dosare aici, așa că nu cred că o să înjur prea mult.
Obraji (obraji de porc) 280 g; Spaghete / Spaghetti 400 g; 5 oua; parmezan / Pecorino aprox. 300 g; Piper negru.Se pune apa la fiert cu putina sare pentru a fierbe spaghetele.
Se fierbe cu 1 minut mai putin decat este indicat pe ambalaj.
Le-am facut cu spaghete de casa si le-am fiert pana aproape gata.
In timp ce apa fierbe, pregatim sosul carbonara, unde puneti cele 5 oua (pentru mai multa cremoasa puteti folosi 4 oua intregi si un galbenus) si amestecati cu piper negru si pecorino/parmezan (250g) pana ajungeti la o textura mai groasa.
Apoi taiati pernele in fasii subtiri si prajiti intr-o tigaie rece fara ulei.
Guanciale este foarte gras și va lăsa multă grăsime din care este făcut sosul tău.
Cand spaghetele sunt aproape fierte, se aduce la fiert si se adauga peste pernele prajite impreuna cu o cana din apa in care au fiert.
Păstrați încă o cană de apă pentru spaghete, iar când se răcește puțin , adăugați peste sosul de ouă și pecorino/parmezan făcut.
Gătiți spaghetele aproximativ 1 minut în tigaia cu pernele, apoi opriți focul, lăsați-l să se răcească câteva secunde (ca să nu se gătească oul de la căldura spaghetelor și faceți o omletă), apoi turnați sosul carbonara. .
Dupa ce am amestecat am reluat focul pentru a reduce putin sosul si a face o textura mai cremoasa.
Cand este asezat pe farfurie adaugati o mana de pecorino/parmezan si macinati putin piper negru proaspat pentru a taia grasimea.
Ingrediente Paste Carbonara
Guanciale (obrăjiori de porc) 280 g;
Spaghete/Spaghettoni 400 g;
5 ouă;
Parmezan/Pecorino cca. 300 g;
Piper negru.