Paste cu cerneala de sepie si scoici

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paste cu cerneala de sepie si scoici

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste. Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare si se adauga pastele, care se fierb dupa indicatiile de pe pachet (- 2 minute daca le preferati al dente). Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa verde timp de 1 minut, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat, amestecand bine. Se adauga scoicile si se calesc 2 minute. Se toarna apoi vinul alb si se mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce vinul a scazut. Se toarna 30 ml apa fierbinte in care au fiert pastele si se adauga untul. Se scurg pastele si se pun in tigaie, amestecand bine totul. Se presara patrunjel, se amesteca si se servesc.

Ingrediente Paste cu cerneala de sepie si scoici

Ingrediente 2 portii:

250 paste

350 gr scoici

2 linguri ulei de masline

2 fire ceapa verde

tocata fin

1 catel usturoi

maruntit

1 ardei iute proaspat

fara seminte

tocat fin

70 ml vin alb

30 ml apa de la fierberea pastelor

1 lingura unt

o mana patrunjel tocat

sare

Categorii