paste cu fructe de mare in sos de rosii

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste astfel: intr-o tigaie de teflon punem usturoiul taiat feliute la calit in putin ulei de masline. Lasam pana devine sticlos,amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda. Apoi, peste usturoi adaugam rosiile taiate cubulete, sarea si piperul si lasam 3 minute sa fiarba in zeama lasata de rosii. Adaugam sucul de rosii, apa, busuiocul si oregano si lasam sa mai fiarba pana scade la consistenta dorita. Ideal ar fi sa nu fie nici prea scazut. La final, adaugam in sos si fructele de mare gata fierte si le lasam sa dea cateva clocote. Peste pastele fierte in apa cu sare se aseaza fructele de mare in sosul de rosii. Pofta buna!

Ingrediente paste cu fructe de mare in sos de rosii

Pentru 2 persoane:

paste (250-300 gr)

1 punga de cocktail fructe de mare (400 gr.)

3-4 catei de usturoi

2 rosii

o ceasca de suc de rosii

o jumatate de ceasca de apa

sare

piper

busuioc

oregano

ulei de masline

Categorii