Paste cu fructe de mare si mascarpone

Reteta culinara Paste cu fructe de mare si mascarpone din categoria Fructe de mare. Specific Romania. Cum sa faci Paste cu fructe de mare si mascarpone

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Paste cu fructe de mare si mascarpone

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
300 g fructe de mare (congelate) 30g unt 1 lingură ulei măsline 1/2 ardei gras roșu 3 căței usturoi 8 roșii cherry sare piper 250g mascarpone 250g paste (spaghete) pătrunjel verde

Se curăță ardeiul de semințe și se taie feliuțe. Usturoiul curățat se feliază.

Într-o tigaie, se pune la topit untul, se adaugă uleiul de măsline și se călesc feliile de ardei și usturoi, apoi se adaugă fructele de mare, sare și piper după gust.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roșiile tăiate în jumătate și se lasă sa fiarbă la foc potrivit încă 5-7 minute. Se adaugă mascarpone și se mai lasă să fiarbă 2-3 minute. Între timp, se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg bine de apă și se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă ușor și se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se oprește focul. Se presară pătrunjelul tocat mărunt.

Ingrediente Paste cu fructe de mare si mascarpone

300 g fructe de mare (congelate)

30g unt

1 lingură ulei măsline

1/2 ardei gras roșu

3 căței usturoi

8 roșii cherry

sare

piper

250g mascarpone

250g paste (spaghete)

pătrunjel verde

Categorii