Paste integrale cu legume

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan deasupra. O sa iubesti reteta asta! 1. incepe cu dovlecelul, pentru ca are 75% apa trebuie “ uscat” un pic. Taie-l felii pe lungime, pune-l pe un tocator si presara sare deasupra si lasa-l cam 10 minute. Sare va scoate apa la suprafata, si apoi trebuie sa il tapetezi cu servetele si sa il tai cubulete. 2. Intre timp pune apa la fiert cu putina sare. Cat timp fierbe apa, toca legumele: incepe cu ardei, taie-i cubulete si pune-I intr-un castron. Taie apoi ceapa cubulete si ciupercile. Ai grija sa nu le amesteci, pentru ca trebuie vom sotate pe rand – ele au texturi si timp de gatire diferiti si trebuie puse pe rand. toaca si usturoiul. 3. Cand apa fierbe, pune pastele si lasa-le cu un minut mai putin decat scrie pe cutie, pentru ca le vei termina in sosul cu legume si trebuie sa fie al dente. 4. Pune ulei de masline in tigaie si adauga cimbrul cat sa aromatizez uleiul. Cand s-a incins uleiul, celeste ardeii bine. Scoate apoi cimbrul si adauga ceapa si usturoiul. Cand ceapa e translucida, adauga si cubuletele de dovlecel si apoi ciupercile. Apoi pune vinul si lasa alcoolul sa se evapore. Pune apoi rosiile la cutie si adaugam si 2 polonice din apa in care au fiert pastele. 5. Adauga putin piper si toaca si busuiocul mare. Cam 9 frunze sunt suficiente. 6. La final, adauga putina miere pentru a taia din aciditatea rosiilor. Da focul mai mic la sos si scurgere pastele. Odata scurse, pune-le in tigaie peste sos si mai amesteca 30 sec - 1 minut. 7. Daca vrei, poti adauga in farfurie si putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!

Ingrediente Paste integrale cu legume

200 g Penne integrale

Cate 1/2 de ardei gras rosu

galben

verde

1 buc Ceapa

1 buc Dovlecel

3-4 buc Ciuperci Champignon

2 catei Usturoi

250 g Rosii la cutie

8-9 frunze Busuioc proaspat

2-3 firicele Cimbru proaspat

2 linguri Ulei de masline

50 ml Vin alb

½ de lingurita Miere

Sare

piper

dupa gust

Categorii