Pate de ficat cu salvie si piper

Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Franta. Cum sa faci Pate de ficat cu salvie si piper

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate de ficat cu salvie si piper

 

  Cred ca sunt15 ani de cand nu am mai cumparat pateu de ficat din comert. Este foarte simplu de preparat acasa. Este si mult mai sanatos. Eu am avut de data ceasta ficat proaspat de vacuta sacrificata in gospodarie.

 

INGREDIENTE
500 gr ficat vacuta 150 gr unt 50 gr smantana 50 gr coniac 3 catei usturoi 1 ceapa mica rosie 1lingura salvie uscata maruntita fin 1 lingura mustar piper negru macinat sare castraveti murati -pentru servit Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in doua linguri de unt . Se aduga ceapa taiat marunt si usturoiul taiat feliute fine . Nu le lasati sa se prajeasca foarte mult . Inainte sa trageti tigaia de pe foc adaugati coniacul si salvia . Lasati coniacul sa se evapore si stingeti focul . Cand compozitia s-a racit adugati smantana , mustarul,sare , piper si restul de unt . Mixati in robot pana veti obtine o pasta fina , tartinabila . Noua ne place sa servim pateul de ficatpe feliute subtiri de paine [ chiar si prajita ] impreuna cu castraveti murati . Pofta buna !!!!

Ingrediente Pate de ficat cu salvie si piper

500 gr ficat vacuta

150 gr unt

50 gr smantana

50 gr coniac

3 catei usturoi

1 ceapa mica rosie

1lingura salvie uscata maruntita fin

1 lingura mustar

piper negru macinat

sare

castraveti murati -pentru servit

Categorii