Pate de ficatei de pui

Reteta culinara Pate de ficatei de pui din categoria Ficat. Cum sa faci Pate de ficatei de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate de ficatei de pui

 

Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri, iar romanii în special il mancau foarte mult. Pregătirea lor necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul pot fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și sa răspândit mai ales în Franța.

Ingrediente Pate de ficatei de pui

500 g ficat de pui

50 ml de ulei de măsline

100 de grame de unt

100 g ceapă

1 cățel de usturoi

1 lingurita de sare

piper

patrunjel

cimbru

salvie

Rozmarin

50 ml brandy o whsky

200 ml supa de pui

Categorii