Pate de ficatei de pui
Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Pate de ficatei de pui
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pate de ficatei de pui
Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri. Pregătirea lui necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul poate fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și s-a răspândit mai ales în Franța.
Ingrediente Pate de ficatei de pui
500 g ficat de pui
50 ml de ulei de măsline
100 de grame de unt
100 g ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingurita de sare
piper
patrunjel, cimbru, salvie, Rozmarin
50 ml brandy o wiskey
200 ml supa de pui