Pate de ficatei de pui

Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Pate de ficatei de pui

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate de ficatei de pui

 

Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri. Pregătirea lui necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul poate fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și s-a răspândit mai ales în Franța.

Ingrediente Pate de ficatei de pui

500 g ficat de pui

50 ml de ulei de măsline

100 de grame de unt

100 g ceapă

1 cățel de usturoi

1 lingurita de sare

piper

patrunjel, cimbru, salvie, Rozmarin

50 ml brandy o wiskey

200 ml supa de pui

Categorii