Pate din ficatei de pui

Reteta culinara Pate din ficatei de pui din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Pate din ficatei de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pate din ficatei de pui

 

De obicei făceam pateul de casă din ficăței de pui, fierți, în prealabil, dar de această dată i-am prăjit, considerând că astfel nu se mai pierde gustul lor, prin fierbere. E adevărat, așa este mai puțin dietetic, dar mult mai bun și mai gustos! Am preparat pateul simplu, fără pătrunjel, sau ouă fierte, ca să nu-i schimb gustul. De asemenea, nu am folosit smântână, pentru că vreau ca pateul să fie consistent și legat, nu lichid. Din ingredientele de mai jos mi-a ieșit o porție suficientă pentru două zile.

Ingrediente Pate din ficatei de pui

250 grame de ficăței de pui

1 ceapă galbenă

50 grame de unt

2 linguri de ulei de floarea soarelui

1 cățel de usturoi

sare

piper

oregano măcinat

cimbru măcinat

Categorii