Pave de casa

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pave de casa

1. Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa, 50 ml ulei, dupa preferinta, sare, zahar si putina faina. 2. Se amesteca bine, iar apoi se adauga drojdia uscata. 3. Se amesteca in continuare si se adauga faina pana obtinem o consistenta potrivita. 4. Se lasa sa se termine programul( 1h 30min), dupa care rasturnam coca pe masa de lucru. 5. O framantam sub forma de bagheta, pe care o impartim apoi in 6 bucati. 6. Din fiecare bucata formam o painica pe care o mai lasam 20 min la crescut. 7. Intre timp, se incinge cuptorul, iar in tava in care vrem sa le coacem punem folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei. Se infierbanta tava, iar apoi asezam cate 3 painici in tava. 8. Se tin la cuptor cam 15-20 de minute pana se rumenesc. Pofta buna!

Ingrediente Pave de casa

- 400 ml apa

- 50 ml ulei de masline/ ulei de porumb

- 1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

- 2 plicuri cu drojdie uscata

- faina.

Categorii