Pere îmbãtate în vin de Porto

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pere îmbãtate în vin de Porto

Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare. Într-o oalã pune la fiert apa, vinul rosu si zahãrul. Când începe sa fiarbã pune perele in picioare sau culcate, coaja de lãmâie si scortisoara. Lasã sã fiarbã circa de 20-30 min la foc mic, depinde de calitatea perelor...ar fi bine sã incerci cu o scobitoare para. Scoate din sos si pãstreazã deoparte; lasã sosul sa fiarbã in continuare si pune vinul de Porto, lasã sã fiarbã pânã ajunge la punctul de sirop si toarnã peste pere. Eu prefer sa le servesc reci cu ingheatã. Pofta mare.

Ingrediente Pere îmbãtate în vin de Porto

6 pere tari

100 gr zahãr

200 ml vin rosu

coaja întreaagã de la o lãmâie

1 baton de scortisoarã

1 stelutã de anason

100 ml apã

200 ml vin de Porto

Categorii