Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat - Cum se prepară Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

 

Andra Mihail ne încântă cu o rețetă delicioasă de pește cu sos de vin și usturoi, perfectă pentru orice ocazie. Ușor de preparat, acest fel de mâncare impresionează prin savoare și eleganță. Încearcă și tu rețeta! Pentru acest Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente: pește, unt, usturoi, vin, lămâie și pătrunjel.

Ingrediente Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat: 2 fileuri mari de pește alb 200 ml vin alb câțiva căței de usturoi 100 gr unt 1 lămâie 1 lgta făină de grâu pătrunjel verde 2-3 lg ulei de măsline sare și piper

Cum se prepară Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat:

 Împarte cele două fileuri în 4 porții egale și condimentează peștele cu sare și piper.

Pune o tigaie la încins și adaugă puțin ulei de măsline. Rumenește fileurile de pește pe fiecare parte 1-2 minute până capătă o culoare frumoasă, dar nu mai mult. Scoate-le apoi pe o farfurie.

În aceeași tigaie, pune la rumenit usturoiul tocat mărunt. Adaugă vinul alb și lasă totul la fiert până când scade la jumătate cantitatea de lichid.

Adaugă untul și încorporează-l, apoi adaugă puțină făină și amestecă energic ca să se lege toată compoziția.

Adaugă peștele în sosul format și lasă-l câteva minute pe foc. Adaugă și coajă de lămâie pentru a tempera puțin din gustul onctuos al untului. 

Garniseste totul cu pătrunjel verde tocat mărunt și felii de lămâie verde.

Peștele în sos de vin și usturoi este gata pentru a fi savurat.

Incearca si reteta de Platica in sos de rosii sau varianta de Rulouri de macrou cu sos de smantana si usturoi, bune de te lingi pe degete.

Iti recomandam si reteta de Creveti cu vin alb si usturoi, absolut deliciosi.

Poftă bună!

Ingrediente Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

Ingrediente Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat:

2 fileuri mari de pește alb

200 ml vin alb

câțiva căței de usturoi

100 gr unt

1 lămâie

1 lgta făină de grâu

pătrunjel verde

2-3 lg ulei de măsline

sare și piper

Categorii