Peste prajit cu mamaliga
Reteta culinara Peste prajit cu mamaliga din categoria Peste. Cum sa faci Peste prajit cu mamaliga
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Peste prajit cu mamaliga
Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.
Ingrediente Peste prajit cu mamaliga
Eu am folosit
300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare ,
in rest mai avem nevoie de
2 linguri de ulei pentru prajit,
sare,
piper,
putina faina si usturoi