Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Peste prajit in crusta de aluat cu bere

 

Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate. Retete pentru mese in familie

Ingrediente Peste prajit in crusta de aluat cu bere

500 gr file de peste(salau de Nil am folosit eu)

1 legatura mica de patrunjel proaspat

1 lingurita sare roz

1 lingurita piper proaspat rasnit

1 legatura mica de leurda sau 2-3 catei de usturoi

1-2 linguri ulei de masline

Coaja si zeama de la jumatate de lamaie

Pentru crusta:

2-3 linguri amidon alimentar

4 linguri faina alba

Sare roz

Paprika afumata sau iute

120-150 ml bere cu ghimbir

Ulei pentru prajit(ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier)

Categorii