Peste prajit in crusta de aluat cu bere
Reteta culinara din categoria Peste. Cum sa faci Peste prajit in crusta de aluat cu bere
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Peste prajit in crusta de aluat cu bere
Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate. Retete pentru mese in familie
Ingrediente Peste prajit in crusta de aluat cu bere
500 gr file de peste(salau de Nil am folosit eu)
1 legatura mica de patrunjel proaspat
1 lingurita sare roz
1 lingurita piper proaspat rasnit
1 legatura mica de leurda sau 2-3 catei de usturoi
1-2 linguri ulei de masline
Coaja si zeama de la jumatate de lamaie
Pentru crusta:
2-3 linguri amidon alimentar
4 linguri faina alba
Sare roz
Paprika afumata sau iute
120-150 ml bere cu ghimbir
Ulei pentru prajit(ulei de floarea soarelui sau ulei de palmier)