Peste si lapti - la tigaie

Reteta culinara Peste si lapti - la tigaie din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Peste si lapti - la tigaie

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Peste si lapti - la tigaie

 

      O cina simpla , light si ne-complicata . Peste proaspat alaturi de un pahar de vin alb . In sezonul de iarna pestele are un plus de savoare . Nu scapam ocazia in acest sezon sa achizitionam si sa consumam peste proaspata . De data aceasta am preparat o tigaie rapida cu bucati de platica , crap si lapti de crap .

 

INGREDIENTE
500 gr crap si platica 250 gr lapti crap 100 ml ulei floarea soarelui 3 catei usturoi 1 lamaie boia dulce afumata chilli pudra sare praz, rosii , masline -pentru servit Bucatile de peste si laptii se spala . Pestele si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul incins . Condimentati pestele cu boia dulce afumata , chilli pudra .Prajiti pestele pe ambele parti . Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine . Scoateti pestele si laptii pe servet de hartie , pentru a nu fi prea uleios . Serviti pestele si laptii cat inca nu s-au racit alaturi de lamie , rosii , praz si masline . Pofta buna !!!

Ingrediente Peste si lapti - la tigaie

500 gr crap si platica

250 gr lapti crap

100 ml ulei floarea soarelui

3 catei usturoi

1 lamaie

boia dulce afumata

chilli pudra

sare

praz, rosii , masline -pentru servit

Categorii