Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Reteta culinara Picior de porc cu sos de hrean si smantana din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Picior de porc cu sos de hrean si smantana

 

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos, daca pot sa zic asa. Trebuia si el preparat cumva si am zis sa il facem acum de revelion. Aveam de gand sa il pregatesc la cuptor dar nu stiam cu ce sa il servim. Dupa ce m-am gandit putin am zis ca ar merge perfect cu un sos de hrean...Ce sa mai zic a iesit nemaipomenit, piciorul a fost foarte bine patruns, aromat iar sosul a mers perfect. Vorba alor mei, este o reteta de sarbatoare! Pacat ca nu a tinut cu mine lumina naturala sa fac niste poze mai ok.

Ingrediente Picior de porc cu sos de hrean si smantana

1 picior de porc afumat

500 ml vin rosu

sare

piper macinat

piper boabe

4-5 foi de dafin

3-4 catei de usturoi

1 lingurita cimbru uscat

boia de ardei dulce

1 radacina hrean

2-3 linguri zeama de lamaie

sare

150 gr iaurt

6-7 linguri cu varf smantana

Categorii