Piept de curcan cu sos de citrice si ghimbir

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de curcan cu sos de citrice si ghimbir

Sareaza si pipereaza carnea de curcan, dupa gust. Da pieptul de curcan prin faina de malai. Prajeste bucatile de carne in 1 lingura ulei intr-o tigaie incinsa (cate 4-5 minute pe fiecare parte). Pune carnea pe o farfurie, la cald. Adauga in tigaie sucul de la 2 portocale,ghimbirul si mierea. Lasa sa fiarba usor. Adauga faina si amesteca. Continua sa amesteci pana cand sosul se ingroasa usor. Adauga sare&piper, dupa gust. Adauga cu bucatile de portocala si grapefruit. Lasa sa fiarba usor 2 minute, adauga patrunjelul si ia totul de pe foc. Serveste carnea cu sos si orez fiert. Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Laura SweetCake.

Ingrediente Piept de curcan cu sos de citrice si ghimbir

pentru 2 portii

4 lingurite faina de malai

300 gr piept de curcan

taiat in 2 portii egale

1 lingura ulei

3 portocale (sucul de la 2 iar 1 curatata si taiata in bucati)

1/4 lingurita ghimbir praf

1 lingurita miere

1 lingurita faina amestecata cu 1 lingura apa rece

1 grapefruit

curatat si taiat in bucati

1 lingura patrunjel proaspat

tocat

orez

pentru servire

Categorii