Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Reteta culinara Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

 

Ceapa o folosim de obicei la tocanite, ciorbe, supe, papricas, zacusca, etc., dar ea singura poate constitui o garnitura deosebita, gustoasa si aromata, in special langa o friptura de porc la tava.

Ingrediente Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

1,2-1,5 kg piept de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa)

1 morcov

5-6 cepe

50 g mazare (proaspata, conservata sau congelata)

1 lingurita miere

2 linguri otet rosu

3-4 linguri ulei pentru prajit

2 linguri ulei de masline

1 lingurita boia dulce

1 varf de cutit boia iute

3-4 foi de dafin

500 ml bere blonda

2 linguri ketchup

3 lingurite zahar

unt cat o nuca

1/2 ardei gras rosu, 1 castravete acru

1 peperoni

2 lingurite baza pentru mancaruri

sare, piper, cimbru, maghiran, ienibahar, coriandru

Categorii