Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Reteta culinara Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

 

Quinoa este o samanta asemanatoare unei cereale ce se consuma in America de Sud, in special in Peru, de mai bine de 3000 de ani. Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate în proteine şi lipsite de colesterol. Ea are un profil nutritional mai bun decat orezul si il poate inlocui pe acesta in unele preparate. Deci daca doriti sa mancati mai sanatos, va recomand quinoa alaturi de carne, caci este mult mai sanatoasa.

Ingrediente Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

1 piept mare de pui

125 g masline negre fara samburi

2 cepe

1 lingurita Chili Piper de Cayenne Kotany

1 lingurita cimbru Kotany

150 ml vin alb

1 frunza dafin

3-4 catei usturoi

1 morcov

300 ml pulpa rosii Cirio

1/2 cana quinoa

1 1/2 cana supa de carne

sare

2 linguri ulei de masline

Categorii