Piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

Reteta culinara Piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana din categoria Pui. Cum sa faci Piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

 

O reteta foarte gustoasa, nu te saturi mancand.

500 gr cartofi 500 gr piept de pui dezosat 100 gr cascaval 50 gr unt 200 ml smantana pentru gatit 1 legatura frunze de patrunjel dupa gust sare dupa gust piper macinat

Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete.

Pieptul de pui se taie cubulete si se fierbe in apa cu sare.

Untul se pune la topit, apoi se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca, se opreste focul si se adauga cascavalul ras si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca continuu pana cand se topeste tot cascavalul.

Intr-o tava se aseaza cartofii si pieptul de pui, se toarna sosul si se amesteca.

Se da la cuptor la 200°C, circa 20 minute. Cine doreste, poate adauga frunze de patrunjel deasupra.

Ingrediente Piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana

500 gr cartofi

500 gr piept de pui dezosat

100 gr cascaval

50 gr unt

200 ml smantana pentru gatit

1 legatura frunze de patrunjel

dupa gust sare

dupa gust piper macinat

Categorii