Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

Reteta culinara Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

 

Îmi place pieptul de pui și nu este deloc greu să găsesc mereu noi reșete, noi moduri de preparare, care mai de care mai gustoase și îmbietoare. Destul de repede, am preparat acest fel principal, la tigaie, un preparat care are tot ce-i trebuie și nu mai este nevoie de garnitură. Afară doar poate pentru cei foarte harnici la mâncare...

 

INGREDIENTE
1 piept de pui (300-400 grame) 250 grame de ciuperci (champignons) 1-2 cepe galbene 3-4 căței de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 50 grame de unt 200 ml de smântână 100 ml supă de legume (concentrată) sare piper boia de ardei dulce frunze de pătrunjel

Pieptul de pui se fasonează (se desprinde de pe os, dacă este cazul) se spală, se zvântă și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1 cm.

Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală și se feliază.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se lasă în așteptare.

Se toarnă uleiul în tigaie și când se înfierbântă, se adaugă untul feliat. Când s-a topit untul se pun în tigaie, feliile de piept de pui și se rumenesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic. Ca să se pătrundă sigur, se poate pune capacul pe tigaie, pentru 5-7 minute.

Se adaugă ceapa și usturoiul, se pune capacul și se lasă la foc mic înăbușit cam 5 minute, până ce devin străvezii. Atunci se adaugă și ciupercile feliate, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce, după care se pune capacul și se lasă preparatul la foc mic, până ce se pătrunde pieptul de pui și scade lichidul lăsat de ciuperci.

Se subțiază smântâna cu supa de legume și se adaugă în tigaie. Se lasă tigaia (neacoperită) la foc mic, până ce sosul se îngroașă puțin și scade. Atunci se ia tigaia de pe foc și preparatul poate fi servit, cald, presărat cu pătrunjel tocat, pregătit în prealabil. Cine dorește, poate asocia un piure de cartofi.

Ingrediente Piept de pui cu ciuperci si smantana, la tigaie

1 piept de pui (300-400 grame)

250 grame de ciuperci (champignons)

1-2 cepe galbene

3-4 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

50 grame de unt

200 ml de smântână

100 ml supă de legume (concentrată)

sare

piper

boia de ardei dulce

frunze de pătrunjel

Categorii